Hvordan få drømmejobben

Det finnes mange spennende jobber der ute, men hvordan skal nettopp du få drømmejobben din? Det er det vi skal svare på i denne artikkelen her.

Utvid nettverket ditt

Det er flere og flere som får jobb gjennom hvem de kjenner, enn dem som søker på jobber der ute. Derfor kan det være nyttig å begynne å bygge nettverk så tidlig som mulig. Du kan gjøre dette allerede på videregående. Vi anbefaler at du for eksempel lager deg en LinkedIn-profil der du kan legge inn nye kontakter. Det som er spennende med Linked-in er at du også kan finne nye stillinger og søke der også!

Legg ut CVen din på alle portaler

Det å legge ut CVen sin på en rekke ulike portaler gjør at flere kan se deg. Jo mer synlig du er, jo mer sannsynlig er det at en rekrutteringsansatt eller noe lignende vil ta kontakt med deg. Vi vet jo alle hvor slitsom det er å søke jobb, så det at noen der ute faktisk er på let etter ansatte gjør at du kan spare mye av jobben bare ved å være synlig.

Bli kjendis

Dette er et tips som er litt “out there”. Rett og slett fordi at det ikke er lett å bli kjendis, men vi ser jo alle at det finnes kjendiser som driver med masse forskjellige ting som de drømmer om fordi de er kjente. Det er jo rett og slett sånn at jo mer du blir sett og jo flere liker deg, jo flere muligheter får du. Du trenger ikke nødvendigvis å bli kjent i allmenn sammenheng, men du kan for eksempel bli kjent innenfor ditt fagfelt. Det er en nyttig måte å finne seg kontakter på, samtidig som man får tilgang på en rekke jobber man ikke nødvendigvis hadde tilgang på før!