Hvordan Finne Meningsfylt Arbeid

Det å finne en jobb du faktisk brenner for, som er meningsfull og som bidrar til at du får utløp for dine talenter, er en kjempeviktig, men potensielt krevende oppgave.

Jobben tar tross alt ofte opp mer enn en tredjedel av dagen din, og er essensiell for at du skal kunne holde deg flytende. Skulle du en dag ende opp med gjeld opp til pipa, og dermed være lenket fast til jobben din, er det ytterst viktig at det er snakk om arbeid som bidrar til hverdagslig trivsel, og ikke bare er enda en bør på dine skuldre. I tillegg bør du overveie å la centum.no hjelpe deg med gjelden din.

Ingen av oss ønsker å bli en av de som går til jobb med hodet bøyd nedover fordi det er mandag morgen og de vet at de har minst 8 lange, kjedelige timer foran seg i en jobb de hater. Det blir heller ikke mindre deprimerende å tenke på at dette mønsteret skal repeteres resten av uken, måneden, året og hvem vet hvor mange år fremover. De som er i denne situasjonen, så den mest sannsynlig ikke komme.

For noen har det alltid vært enkelt. Mange vet hva de vil gjøre med livene sine fra de er små av, og er derfor aldri i tvil om hvilken studieretning de vil ta på videregående. For andre viser dette valget seg å være langt vanskeligere, fordi de kanskje ikke er helt sikre på hvor deres talenter, ønsker og ambisjoner ligger. Dette kan man selvsagt bare finne ut selv, men det finnes noen spørsmål vi kan stille deg hvis du er en av disse som trenger en dytt i riktig retning.

Feilene mange gjør

Mange av de som er engstelige for hva de vil gjøre med livene sine, har en tendens til å prøve å finne ut nøyaktig hvilken yrkestittel de burde ha. Da er det bedre å sette fokus på å gå i en mer generell retning enn å finne det spesifikke endepunktet. Liker du for eksempel å skrive, er det bedre rette fokuset mot skriving generelt, enn å si at du bør bli forfatter, noe som kan virke avskrekkende på mange.

Finn derfor ut hvilke kvaliteter du verdsetter, og hvordan disse kan brukes i en karriere. Har du alltid vært dyktig med mennesker, og er flink til å få de til å stole på deg? Da kan du vurdere et omsorgsyrke eller undervisning i skolen, selv om du i utgangspunktet ikke hadde tenkt over disse yrkesveiene.

Et annet viktig spørsmål å stille seg selv er: hvis penger ikke var et problem, ville du likevel fått glede av bransjen du ser for deg? Når du har besvart disse spørsmålene, kan du begynne å utforske hvilke felt som du tror passer kvalitetene du har, så vel som de du verdsetter.