Konferanser

I denne artikkelen skal vi snakke om hva en konferanse egentlig er, og vi skal også gå igjennom hva som utgjør om en konferanse er vellykket eller ikke. La oss begynne med å se på hva en konferanse er.

Definisjon

En konferanse er egentlig bare en sammenkomst, et slags møte, hvor prioriteringen ofte er noe annet enn det å være sosial. Man har et formål, en sak eller en felles interesse som man skal diskutere. Det kan også hende at det er en eller annen konflikt som skal løses mellom to eller flere parter.

Det kan hende man skal forhandle om noe, eller dele ideer mellom hverandre. Du ser sikkert poenget er å komme til en løsning eller fordele informasjon ansikt til ansikt. Så hva skal til får å få en god konferanse?

Veien til suksess

Det spørs alltid hvilken type konferanse dette er, men uansett så er det noen ting som bør være på bordet. Det første man skal være klar over er at man trenger forsyninger. Kaffe er kanskje det viktigste som man burde ha liggende klart, men man kan også legge til andre alternativer som te, brus, vann og eventuelt andre drikker som det kan hende noen bestiller på forhånd.

Du må gjerne legge til noe frukt eller mat som deltakerne kan forsyne seg av også. Ellers så er det viktig at du planlegger innholdet veldig nøye. Du skal også prøve å skreddersy programmet til konferansen, så les deg godt opp på hva det er som skal skje.

Dersom du har en aktiv rolle, og du skal holde tale eller generelt være i det offentlige øyet så er det viktig at du ser presentabel ut. Fiks deg rene og pene klær og sjekk også ut om det kan passe med noen Tamaris sko til anledningen. Når du har fått dette på plass så er det også viktig gå igjennom alt det du skal si, og virkelig trene på å formidle budskapet ditt på en effektiv måte.

Mye av kunsten av å tale ligger i ærlig kommunikasjon, og du må derfor sende gode signaler til hele gjengen som møter opp. Problemet med dette er at dersom du er nervøs så får du ikke frem ærlig signaler ved å late som om du har masse selvtillit. Derfor bør du jobbe med dette før du går opp, og dersom du absolutt ikke får til å slutte å være nervøs så må du bare innrømme det for alle sammen når du står der.

Si “jeg er litt nervøs over å snakke foran så mange mennesker, men la oss prøve å komme oss gjennom det”, og si det med et smil og litt latter. Dette frigjør en god del stress fra folk som ser på, og virker også sjarmerende når det er sant. Husk å gestikulere, og ellers lese deg opp på hvordan du kan få folk til å like deg når du står der.