Slik skaper du drømmekarrieren!

 

Mange mennesker drømmer om en strålende karriere man kan se tilbake på med et smil om munnen. Det er ikke bare bare å streve etter en karriere, og det kreves mye innsats og noen oppofrelser på veien for å nå helt til toppen. Det viktige er å aldri gi opp, om man har en drøm og en visjon om noe man virkelig har tro på. Det kan være noen tips det er lurt å ha i bakhodet mens man arbeider for å nå sitt karrieremål, her kommer en liste.

Det kan være lurt å lære av andres feil. De fleste stier er tråkket opp før deg, og mange har prøvd å feilet på kanskje akkurat det samme du begir deg ut på nå. Det er da lurt å lese om eller kontakte noen som hr vært i samme situasjon, for på denne måten å kunne lære av de feilene som ble begått av andre, og unngå tunge omveier eller feilskjær. Hvorfor gjøre de samme feilene andre har gjort, når man har muligheten til å unngå dem?

En annen ting som kan være viktig å tenke på er å starte prosessen så tidlig som mulig, og begynne å lete etter veier å gå allerede under studietiden. Allerede før man er ferdig utdannet bør man begynne å se seg om etter jobb eller andre muligheter for fremtiden, og det kan være lurt å begynne å søke så tidlig som overhodet mulig. Mange universiteter og høyskoler tilbyr ulike tjenester for kontakt mellom næringsliv og studenter, noe man absolutt bør benytte seg av, fordi dette kan føre til mange nyttige kontakter og kanskje om man er heldig, også en jobb.

For å stå først i køen hos arbeidsgivere er det viktig å vise at man følger med i tiden. Å være oppdatert på det nyeste av oppfinnelser, systemer eller tjenester på sitt felt, vil alltid gi et godt inntrykk hos potensielle arbeidsgivere, og det vil samtidig vise at man er engasjert og interessert i det man holder på med. Det vil også være nyttig for sin egen del, da dette kan være det lille ekstra som gjør at man hele tiden ligger et hestehode foran sine konkurrenter.

Et siste tips er at det kan være lurt å ta jobber som krever lavere kompetanse enn den man selv besitter for å bygge opp erfaring, og for å ha kunnskap om alle ledd i en bedrift eller et system. For mange virker dette absolutt ikke fristende, fordi man aller helst ønsker å kunne hoppe rett inn i drømmejobben. Dette er ikke alltid mulig, og det er derfor lurt å legge en langsiktig plan, slik at man en dag vil nå målet man har satt seg. “Å jobbe seg oppover må alltid starte et sted, og det vil aldri være dumt å starte på bunnen av kjeden. All erfaring er nyttig erfaring.