Vintermoro som trening

All bevegelse er trening. Man trenger ikke å løpe maraton for å holde seg i form. Alt som får opp pulsen bidrar til bedre helse. Hverdagsaktiviteter er fin mosjon. Snømåking er et eksempel på dette. Måking virker kanskje ikke morsomt, men det er nyttig og det er sunt. Man må bare passe på ryggen.

Happy couple in winter-wear lying in snowdrift

Frisk luft om vinteren
Frisk luft og dagslys er ekstra viktig om vintrene, for å unngå vinterdepresjon. Og det er ingen grunn til å sitte inne selv om det snør eller er glatt. Er det glatt, har du faktisk sjansen til å finne fram sparken. Det er veldig fin trening å sparke, og dette er herlig mosjon. Ta deg en sparktur og besøk en venn som bor i nærheten. Både vennen din og kroppen din vil takke deg for det. Hvis det er snø og skiføre, velger du skiene i stedet. Du trenger heller ikke å gå på langtur. Har du egen hage, kan du gå noen runder rundt huset. Da kan du også gå inn dersom du fryser.
Lek i snøen
Barn elsker å leke i snøen, og det er ingen grunn til å slutte med det selv om man blir voksen. Har du barn, kan du kaste deg ut i leken med dem. Lag snøengler, bygg en snømann, eller lag snøborger og arranger snøballkamp. Aking er også en fin aktivitet for hele familien, og både barn og voksne elsker å ake. Kjøp akebrett hos lekmer.no og kast deg utfor. Vær forsiktig dersom du aker på bilvei. Det beste er å ake på steder der det ikke er trafikk.
Lag dine egne vinterleker
Mange liker å se VM eller OL på TV, men hvorfor ikke arrangere egne vinterleker? Dette kommer til å slå an hos de fleste. Dere kan gå på ski eller miniski, sparke om kapp, arrangere slalåmløp med akebrett og kaste på blink med snøballer. Bruk fantasien og finn på herlige aktiviteter som alle kan være med på. Da får dere frisk luft, mosjon og en morsom dag. Lag egne medaljer og diplomer til vinnere og deltakere.